Huis leegruimen
wonen

6 tips voor het huis opruimen.

Het huis opruimen is een vervelende, lastige en tijdrovende klus. Toch moet het op zijn tijd gebeuren. Omdat hierbij wel wat hulp gebruikt kan worden hebben wij dit artikel voor je!

 

  1. Durf het weg te doen

Het huis opruimen is een grote klus. Maak het jezelf daarom zo makkelijk mogelijk. Heb je een item wat je niet meer gaat gebruiken? Gooi het dan weg. Natuurlijk zijn er altijd dingen die je wilt houden wegens persoonlijke waarde, maar er zijn altijd items die geen emotionele waarde hebben en waar je waarschijnlijk niet meer naar om kijkt. Want met weggooien is het gelijk opgeruimd en loop je er de volgende keer niet weer tegenaan.

 

  1. Organiseer

Voor je aan het opruimen begint moet je eerst bepalen wat je gaat opruimen. Zorg ervoor dat je georganiseerd aan het werk gaat. Hierdoor is de klus snel gedaan en kan je een hoop tijd besparen.

 

  1. Sorteer de boel

Hetgeen wat je wilt opruimen valt vaak op te delen in meerdere secties. Hetgeen wat je wilt weggooien (troep), waar je nog wat aan hebt en wilt behouden en waar je vanaf wilt maar een ander nog profijt van kan hebben (doneren of weggeven aan bekende).

 

  1. Doe het direct

Het is makkelijk gezegd, maar het is wel effectief. Ruim op wat je zojuist gebruikt hebt of gepakt hebt. Heb je zojuist je haren gedaan met gel? Zet de pot dan gelijk terug en laat het niet staan. Door overal te laten staan wat je hebt gebruikt maak je een rotzooi in huis en kun je je huis weer opruimen. Dit wil je juist voorkomen. Zet het terug op de plek waar het vandaan kwam, zo help je jezelf.

 

  1. Help elkaar

Ruimtes zoals de woonkamer, keuken en zolder/kelder zijn ruimtes die vaak door iedereen gebruikt worden. Ruim deze gezamenlijk op. Zo is het sneller voor elkaar en werk je effectief. Ruimtes zoals je slaapkamer, is je eigen verantwoordelijkheid. Zorg dat je je kamer netjes houdt. Dit kan een hoop opruim werk schelen (en afhankelijk van je situatie, ook boze/klagende ouders). Is je kamer toch een troep geworden? Zorg dan dat je deze zelf netjes opruimt.

 

  1. Geef items een vaste plek

Door alle opgeruimd spullen of spullen die nog opgeruimd moeten worden een vaste plek te geven weet iedereen in huis waar het hoort en krijg je hier geen onderlinge discussies over. Je huishoudelijke taak zal een stuk sneller gaan als je vaste plekken hebt voor items zodat iedereen hier rekening mee kan houden en het overzichtelijk is en blijft.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *