wonen

Alles over een interieurstylist. 

In dit artikel komen allerlei punten aan bod betreft een interieurstylist. Mocht je geïnteresseerd zijn in dit onderwerp en extra informatie willen opdoen? Lees dan vooral verder! 

 

Wat is het? 

Om te beginnen, wat is een interieurstylist eigenlijk? Een interieurstylist is een persoon die zorgt voor een sfeervolle en geschikte inrichting van woningen, kantoorpanden, winkels en allerlei andere soorten ruimtes. Ze geven advies over het materiaalgebruik, de verlichting, de meubelstijl, type meubels en kleurgebruik. Eigenlijk alles wat gaat over het inrichten van een woning dus. Het enige waar een interieurstylist zich niet mee bezig houdt zijn technische aspecten. Het gaat hier enkel om inrichting en aankleding van ruimtes. 

 

Wat doet een interieurstylist? 

Zoals eerder gezegd geeft zo iemand advies op het gebied van inrichting van interieur. Samen in overleg met de klant zal de interieurstylist met een plan komen voor de desbetreffende ruimte. In dit plan worden verschillende dingen meegenomen. De stijl van de ruimte, het lichtgebruik, kleurgebruik, materiaalgebruik en de sfeer die de ruimte moet uitstralen zodra het af is zijn allerlei dingen die verwerkt worden in het interieurplan. Een interieurstylist komt regelmatig over de vloer bij de klanten. Je kunt hierbij denken aan particulieren die hun huis een make-over willen geven d.m.v. een nieuwe inrichting van het interieur, maar ook zakelijke klanten zoals onder andere bedrijven, winkels, ziekenhuizen, restaurants, hotels en veel meer. Het hoofddoel van een interieurstylist is het creëren van de perfecte sfeer in een ruimte en het bereiken van een optimale leefruimte. Naast deze werkzaamheid doet deze persoon ook gesprekken voeren met de klanten, de wensen van de klanten in een plan verwerken, ontwerpschetsen bedenken en laten zien aan de klant, het opstellen van de bijbehorende offertes en deze opsturen, adviezen geven over alles qua interieur, contact onderhouden met leveranciers en afspraken maken met deze bedrijven. Een interieurstylist is dus eigenlijk modestylist voor in huis. 

Interieurstylist

 

Werkgebied 

Waar werkt een interieurstylist eigenlijk? De meeste interieurstylisten werken voor zichzelf. Je kan dan direct ingehuurd worden door klanten en samenwerken met architectenbureaus of interieurarchitecten. Je werkt ook veel samen met producenten van woonaccessoires en onder andere meubelzaken als stylist. Het kan ook voorkomen dat producten en meubelzaken eigen interieurstylisten in dienst hebben. In dat geval werk je aan het maken van showrooms en doe je de winkelinrichtingen. Het moet er namelijk aantrekkelijk en verleidelijk uitzien voor de klanten zodat zij overgaan tot de aanschaf van producten. Mocht je hiervoor werken zijn je collega’s bijvoorbeeld de shopmanager en verkopers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *