Bedrijfspand

Bedrijfspand laten bouwen, waar moet je op letten

Bedrijfspand laten bouwen

Is een bedrijfspand laten bouwen iets dat je serieus overweegt? Dan weet je dat er heel veel op je af gaat komen, want bij een bedrijfspand laten bouwen komt écht veel kijken naast de dagelijkse werkzaamheden die ook nog gewoon doorgaan. Wij geven alvast wat tips voor het laten bouwen van een bedrijfspand.

Kies voor een aanspreekpunt

Zo is het handig om alleen zaken te doen met een specialist. Ga daarbij niet over één nacht ijs en toets eventueel referenties. Daarnaast is het ook al handig om met één partij in zee te gaan wat betreft de keuze voor de locatie, het ontwerp en de realisatie van je gloednieuwe bedrijfspand. Deze zaken zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en je kunt deze zaken het beste op elkaar afstemmen als je ze in handen legt van een en dezelfde partij. Voordeel hiervan is dat je een aanspreekpunt hebt.

Bedrijfspand laten bouwen

Wat betreft de locatie is het belangrijk dat die echt bij je bedrijf past. Kijk dus naar je bedrijfsactiviteiten, de omgeving, bereikbaarheid, de toekomstvisie en de mate van toekomstbestendigheid van het terrein waarop je een nieuw bedrijfspand wilt laten bouwen. Uiteraard is bij bedrijfspand laten bouwen het ook een kwestie van je verdiepen in de financieringsvormen en beslis of je wilt kopen of huren. Aan alle opties kleven zowel voor- als nadelen.

Kijk ook naar de terugverdientijd en de bedrijfsvoering

Zorg dat je al snel een gedegen plan van eisen hebt. Hoe eerder je dit hebt, hoe transparanter zal het bouwproces verlopen. Uiteraard kies je altijd voor een betrouwbare en gezonde partner en kies niet zomaar voor het eerste de beste bod. Kijk behalve naar de investeringskosten ook de terugverdientijd in de gaten. Kijk daarnaast ook verder dan de huidige bedrijfsvoering. Probeer het logistiek proces te optimaliseren en probeer bij de ontwikkeling van je nieuwe bedrijfspand niet standaard uit van het bedrijfsproces zoals dat nu is, maar onderzoek hoe je dit proces op de nieuwe locatie kunt verbeteren.

Overweeg om duurzaam te bouwen

Uiteraard houd je rekening met wat de toekomst je eventueel kan gaan brengen. Verwacht je groei of krimp en wat zijn de maatschappelijke trends? Overweeg daarnaast om duurzaam te bouwen. Dit kan lagere exploitatiekosten opleveren, levert altijd een veilige werkomgeving op en eveneens een waardevast bedrijfspand. Duurzaam bouwen levert daarnaast sneller een financiering van de bank op. Duurzaam bouwen levert bovendien ook lagere energielasten op.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *