wonen

Een sfeerhaard bio ethanol kopen

Waarom een sfeerhaard kopen?

 

Een sfeerhaard kan heel gezellig zijn voor in huis? Maar wat voor soort sfeerhaarden zijn en waar kan je ze kopen? Een van de populairste is de sfeerhaard bio ethanol. Misschien heb je al een heel mooi interieur en vind je een sfeerhaard helemaal niet nodig. Toch kan het echt een aanvulling hebben op je interieur. Misschien meer dan je denkt. Dat kan komen door onder andere de kleur. Roodoranje wordt namelijk geassocieerd met gezelligheid. Aangezien je een sfeerhaard niet snel over het hoofd ziet, heb je dus al snel gezelligheid in huis. De vlammen van de sfeerhaard zullen veel kunnen betekenen voor de sfeer.

Een sfeerhaard bio ethanol aanschaffen?

Een sfeerhaard bio ethanol kopen zal een goede keuze zijn, want deze behoort tot een van de populairste type sfeerhaarden. Dit komt omdat bio ethanol een hele zuivere brandstof is. Daardoor zal je sfeerhaard bio ethanol niet ruiken en heb je ook geen last van roetaanslag. Daarnaast is de brandstof relatief goedkoop. Een avondje zal ongeveer anderhalve euro kosten.
Bij het gebruiken van deze sfeerhaard is het van belang dat je je kamer voldoende ventileert. De sfeerhaard bio ethanol zal namelijk geen gebruik maken van een schoorsteen, maar heeft wel afvalstoffen. De open haard verbruikt zuurstof en zet zuurstof dus net als wat mensen doen om in CO2. De sfeerhaard zal niet direct al het zuurstof verbruiken, maar je zal het wel degelijk kunnen merken. Zet daarom voldoende ramen open. De ramen hoeven niet ver open te staan, een kiertje is voldoende.


Voldoende warmte met een sfeerhaard bio ethanol

Een bio-ethanol sfeerhaard heeft een vermogen van zo’n 1000-3000 watt en soms zelfs meer. Dus dat geeft flink wat warmte af. Bij het instellen van de verwarming moet je hier rekening mee houden. Het kan anders al snel te warm worden in huis.
Natuurlijk kan je ook de warmte regelen via een eenvoudige schuif. Hiermee bepaal je de hoeveelheid watt. Hoe meer je de schuif open zet, hoe hoger de vlammen en hoe meer warmte je zal creëren. Het dichtzetten doe je uiteraard niet met je handen, maar met een metaal stokje.


Ruik je een bio ethanol sfeerhaard echt niet?


In sommige gevallen kan het zo zijn dat je ze wel ruikt. Maar meestal niet. Dit kan te maken hebben met de vloeistof die wordt gebruikt. Als ze wel ruiken, dan is de geur meestal subtiel aanwezig. Er zal dus nauwelijks iets worden gemerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *