Gietvloeren
Verbouwen

Gietvloeren is steeds meer opkomend

Vloeren zijn steeds populairder en de keuze tussen bepaalde vloeren wordt steeds groter. Zo kun je natuurlijk voor het standaard laminaat gaan, maar gietvloeren zijn echt opkomend. Deze vloeren hebben een mooie kunststoflaag. Vervolgens wanneer deze gegoten is op de vloer komt er een luxe lak of coating overheen om de vloer af te maken. Je kunt de vloer gebruiken voor echt elke omstandigheid. Zo kun je het voor je woonkamer gebruiken, maar ook voor bijvoorbeeld jouw kantoor. De vloer wordt ook vaag gegoten voor restaurants. In verband met veel vet en etensresten is het makkelijk om te onderhouden.

Onderhouden van gietvloeren

Het voordeel van een gietvloer is dat deze eenvoudig te onderhouden is. Je wilt natuurlijk de vloer mooi schoon houden en hiervoor hoef je alleen de vloer periodiek te stofzuigen en te dweilen. De vloer heeft namelijk een egale vorm waardoor er geen voegen zijn. Hierdoor heb je geen last van naden en putjes. Het is wel krasgevoeliger dan bijvoorbeeld laminaat. Voorkom dus dat er tijdens het stofzuigen scherpe randen jouw gietvloer beschadigen. Je kunt hiervoor het beste een tapijt kop op de stofzuiger doen. Hierdoor kan je alsnog goed stofzuigen en weet je zeker dat de vloer niet beschadigd wordt. In het algemeen is de top bedekking erg stevig en bestendig tegen slijtage. Na intensief gebruik kan het altijd voorkomen dat de vloeren tekenen van slijtage vertonen. Het is dan aan te raden om de vloer een onderhoudsbeurt te geven door een giet expert. Zo ben je er zeker van dat jouw vloer nog jarenlang mooi blijft glimmen.

Het aanleggen van een gietvloer

Het aanleggen van een gietvloer is best complex. Hierbij moet er namelijk rekening gehouden worden met diverse factoren. Zo moet bijvoorbeeld de ondergrond goed geëgaliseerd worden. Je wilt immers dat het eindresultaat recht is en dat er geen bulten in de vloer bevinden. Nadat de gietvloer is gelegd komen er nog een aantal lagen op de betreffende vloer ter bescherming en afwerking. Je wilt natuurlijk dat de vloer de hoogst haalbare kwaliteit heeft en het is daarom aan te raden om de vloer te laten leggen door een expert. Mocht je dit zelf doen, dan is de kans erg groot dat de vloer niet mooi wordt gelegd. Je kunt natuurlijk altijd samen met degene die de vloer legt overleggen om jouw wensen mee te nemen. Hierdoor kun je toch nog een beetje jouw steentje bijdragen bij het leggen van de vloer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *