Vloeren

Kies jij voor PVC vloeren Utrecht of houten vloeren?

Pvc vloeren UtrechtEr zijn tientallen verschillende soorten vloeren waaruit je kunt kiezen als je een nieuwe vloer legt. De vloer van je woning is zeer belangrijk voor de uitstraling. Het is daarom zeker aan te raden om je eens goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. De uitstraling van PVC vloeren kan enorm verschillen. De PVC vloeren met houtlook zijn zeer geliefd, omdat de houtlook voor een warme uitstraling zorgt. Je woning lijkt dus direct een stuk gezelliger als je deze vloeren in je woning laat leggen. De houtlook is zeer geliefd. Maar is het nou verstandiger om voor PVC vloeren met een houtlook te kiezen of zijn echte houten vloeren beter? Dit ligt volledig aan je eigen wensen!

Het geluid

PVC vloeren zijn geluiddempend. Als jij een bovenwoning hebt, zul je dus veel minder lawaai produceren met deze vloeren. Zo voorkom je overlast voor de onderburen. Houten vloeren daarentegen zijn erg hard, waardoor er sneller lawaai ontstaat. Als de woning niet goed geïsoleerd is, kan dit nog wel eens tot geluidsoverlast leiden. Je onderburen horen je p op deze manier namelijk goed stappen.

Onderhoud

Zowel PVC vloeren als houten vloeren zijn vrij onderhoudsvriendelijk. Beide vloeren zijn ook gemakkelijk schoon te maken. PVC is net iets gemakkelijker te dweilen. Dit terwijl hout niet te nat mag worden. Bovendien heeft hout vaker onregelmatigheden dan PVC vloeren, waar stof en vuil zich in kan opstapelen. PVC vloeren zijn mooi strak en zijn hierdoor zeer geschikt voor eenieder die niet te veel tijd kwijt wil zijn aan het schoonmaken. De levensduur van een houten vloer is ontzettend lang. Het kan daarom een goed idee zijn om een houten vloer te kopen als je wilt dat deze levenslang meegaat. Bovendien is dit design ook tijdloos. PVC gaat minder lang mee, maar is wel relatief goedkoop te vervangen.

Smaak

Uiteindelijk blijft het vooral een kwestie van smaak welke vloeren het meest geschikt voor jou zijn. Het is aan te raden om eens goed na te gaan welke vloeren je het mooiste vindt. Bij PVC vloeren heb je nog veel meer keuze dan de houtlook alleen. Een houten vloer is daarentegen weer altijd uniek. Het is zeker aan te raden om eens met een specialist te bespreken welke mogelijkheid het meest geschikt voor je is. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende mogelijkheden. De juiste vloer in je woning is zeer belangrijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *