Vloeren

Verschillen in houten vloeren

Houten vloeren zijn erg populair vanwege het authentieke uiterlijk. Ieder stuk hout is natuurlijk weer anders en dit zorgt ervoor dat een houten vloer uniek is. Er zijn veel verschillende houtsoorten en het is wel zo fijn als je direct voor de juiste look gaat. Dit is vooral een kwestie van smaak, maar verschillende houtsoorten hebben natuurlijk ook verschillende eigenschappen. Het is belangrijk dat je ook hier rekening mee houdt. De ene houten vloeren is bijvoorbeeld harder dan de andere vloer. Wanneer je een zachte houten vloer kiest zal je meer op moeten letten met bijvoorbeeld het plaatsen van meubilair. Wanneer iets hard op de vloer terecht komt zal dit een afdruk achterlaten. We kunnen daarom in veel gevallen een stevige houtsoort aanraden. Ook qua prijs kunnen verschillende houtsoorten enorm verschillen.

Houten vloeren zijn er ook nog eens in verschillende stijlen. Zo kan je kiezen voor brede planken en smalle planken. Je kunt zelfs kiezen voor een mozaïekparket. Hier heb je dan ook weer verschillende varianten op. Zo zullen de meeste mensen bijvoorbeeld wel bekend zijn met de vissengraat en het dambord. Dit zijn de meest gebruikte varianten van het mozaïekparket. Wij vinden deze houten vloeren erg mooi aangezien er iets erg unieks van gemaakt kan worden.

Unieke houten vloeren

Liefhebbers van houten vloeren willen meestal iets unieks. Dit is waarom veel echte liefhebbers hout nog verkiezen boven een vloer van PVC. Wanneer je echt iets unieks wilt is een mozaïekparket aan te raden. Dit geeft ook gelijk een erg luxe uiterlijk aan de woning. Nog een unieke optie is om te kiezen voor hout met een verouderde look. Veel mensen vinden het uiterlijk van verouderd hout erg mooi om te zien. Ook dit is een unieke optie. Je hoeft niet per se verouderd hout te kopen om een verouderde houtlook te krijgen. Veel fabrikanten zijn namelijk in staat om het hout een verouderde look te geven.

Twijfel jij erover om houten vloeren in je woning te laten plaatsen? Dan hopen we dat dit artikel je een beetje inzicht heeft gegeven in de verschillende soorten vloeren waaruit je kunt kiezen. Hout is vooral erg populair vanwege de authentieke look. Wil jij je woning graag een luxe uiterlijk geven? Dan kunnen we hout dus zeer aanraden. Bestel de houten vloer wel bij een betrouwbaar bedrijf. Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat de vloer van goede kwaliteit is.

Lees meer

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *